Home ReviewsAlbum Reviews TALLER THAN THE TREES – Hubris (Eigen Beheer)

TALLER THAN THE TREES – Hubris (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

Geboren op de hete as van The Lighthouse Diary, is Taller Than The Trees muzikaal gezien een meer verontrustende versie. Eén die meer astraal post-rock tot meer furieus post-metal is, maar met behoud van een hemelse lijn.

Aan zang en gitaar vinden we Jan, wiens schreeuwende stem je lef scheurt. De drum is gespeeld door Wies die onder hetzelfde dak is opgegroeid als Jan.  Tom is de borrelende gitarist en Stijn degene die alles met zijn bas bespat.

Op hun eerste ep Hubris die in december vorig jaar in de reddrumstudios is opgenomen, nodigen de vier leden ons uit voor een reis die alle richtingen uitgaat. Apocalyptisch met instrumentale nummers als Angst, In The Bloed Van Manselijkheid of Sterveloos Hemelspan, Drinkend Van Bittere Rook.

Profetisch met Hubris en Mammoth. Ingewikkelder op Howls en progressief op Nivelles.

Wanneer we ons gesteund voelen door muziek, is  er altijd een fatale, maar subliminale val… Dat is hoe we ons voelen na de 1421 seconden van deze veelbelovende ep, en het is wat we hopen wat Jan, Tom, Stijn en Wies ons wilden laten voelen!

Dankzij deze zeven nummers hebben we een wandeling gemaakt in het bos en zijn we er groter dan de bomen uitgekomen…

LAMBERT TRUYENS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More