Home ReviewsAlbum Reviews SYLVAINE – Eg Er Framand (Season Of Mist)

SYLVAINE – Eg Er Framand (Season Of Mist)

by Patrick Bruneel

Sylvaine is het project van Kathrine Shepard die muziek met de paplepel kreeg toegediend. Net als haar vader is ze geboren in de Verenigde Staten. De pa, die drumt op haar debuut Silent Chamber, Noisy Heart, ontmoette haar moeder in Europa tijdens een tournee. Het koppel besloot om terug te keren naar hun roots in Noorwegen, waar Kathrine Shepard alle stadia doorliep in het muziekgeoriënteerd onderwijs.

Van postmetal tot ambient soundscapes liet ze haar innerlijk spreken op haar vorige releases. Uiteindelijk leidt het, net als bij bijvoorbeeld Amalie Bruun (Myrkur), tot een terugkeer naar de roots, ook op muzikaal gebied. Terug naar de donkere etherische Noorse folk dus, wat heel duidelijk naar voren komt op het jammer genoeg slechts zes nummers tellende Eg Er Framand.

Ze nam de zes nummers op in Kampen Church, een reliek uit de negentiende eeuw waarin haar quasi religieus aandoende liedjes heel goed tot hun recht komen. Ze interpreteert drie traditionele stukken en schreef zelf drie nummers die in de lijn liggen van wat de Noorse folktraditie haar op een presenteerblaadje aanbood.

Met minimale muzikale middelen omringt ze haar heerlijke stem waarnaar we elke keer weer geboeid luisteren. Ze weet quasi perfect de mistige bevreemdende sfeer van die typische Noorse landschappen op te roepen, een beetje angstwekkend, een beetje griezelig maar vooral hemels mooi. Liefhebbers van bijvoorbeeld Heilung en Eivør weten wat te doen.

FACEBOOK / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More