Home ReviewsAlbum Reviews SX – Eros (Universal).

SX – Eros (Universal).

by Wout Meganck

We willen allemaal geliefd zijn. In alles wat we doen hopen we op erkenning. Sommigen schrijven daar boeken over, SX maakte er een hele plaat over. Het derde album van SX heet Eros, wat uiteraard verwijst naar de Griekse god van de liefde. Voor SX is liefde overal en in alle vormen aanwezig: verlangen, verafgoding, realisme, geven, ontgoocheling, in een zonsopgang, in zwoel dansen maar ook  in eenzaamheid en afscheid nemen.

Op de cover staan zangeres Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet in een innige omhelzing. Heel goed gekozen want als je je overgeeft aan de muziek, dan vergeet je wat er rondom je gebeurt. Plots ben je sneller met de trein op de bestemming of is die trip met de metro precies wat korter.

We geven eerlijk toe, deze plaat was voor ons geen liefde op het eerste gezicht. Er staan nochtans bijzonder krachtige nummers op. De single Designed/Desire kenden we al en kunnen we blijven beluisteren zonder dat hij gaat vervelen. Een gelijkaardige klik hadden we met Devotion waarin Stefanie eerst zachtjes in ons oor fluistert om dan een prachtige ballade over verafgoding in te zetten. Er waren echter meerdere luisterbeurten nodig vooraleer de schoonheid van het album zich aan ons openbaarde in de rest van de nummers. Deze muziek heeft iets hypnotiserends, maar je moet je er voor openstellen. Na een paar dagen o