Home ReviewsAlbum Reviews SUTEKH HEXEN & FUNERARY CALL – P:R:I:S:M (Cyclic Law)

SUTEKH HEXEN & FUNERARY CALL – P:R:I:S:M (Cyclic Law)

by Patsker Omaer Beguin

Bosbranden, tornado’s, hagelstenen zo groot als tennisballen, superonweders en extreme hittegolven toveren de Europese zomer om in ware natuurslachtvelden. Net op dat moment komt er een bijpassende soundtrack voor dit natuurgeweld onze mailbox binnengeslopen van één van de absolute leiders op het gebied van avant-garde rituele blackmetal en (on)heilige industriële ambientnoise: Sutekh Hexen.

De Amerikaanse band slaat op hun nieuwe release P:R:I:S:M de handen in elkaar met de Canadese experimentele soundscaping-artiest Funerary Call (Harlow MacFarlane) die vooral begeleidende soundtracks voor nachtmerries produceert.

Broeierig, onheilspellend en dystopisch zijn de raadselachtige sonische weefsels die Sutekh Hexen & Funerary Call zowaar chemisch aan elkaar verankeren. P:R:I:S:M is een bolwerk van dark ambient, rituele ambient, noise met schrapende gitaardrones waar vervormd angstaanjagend gekrijs en getormenteerd gekreun in verweven zit. De experimentele geluidsgolven zorgen voor onbewuste ontladingen van verborgen psychoses. Gitaarriffs zijn er amper te bespeuren in de ijzige en stormachtige resonanties die gevoed worden door gemanipuleerde snaarvibraties en de duistere elektronische winden van Funerary Call.

Ieder nummer uit zich als een horrordoos gevuld met ongeziene angsten uit het onderbewustzijn dat ons een beetje doet denken aan de film Cube. Men overleeft de ene hel maar men botst terug op een volgende.

P:R:I:S:M is een macaber stukje hedendaagse geluidskunst geworden met vernietigende elektronica, gruwelijke vocale uitspattingen en hectische gitaarmanipulaties. Roze bestaat niet in de chaotische wereld van Sutekh Hexen & Funerary Call (en daar zijn we blij om).

Fans van Nordvargr, Lustmord, Gnaw Their Tongues, Sunn O))), Merzbow, Mz.421 en Abruptum gaan hier van smullen, we deden dat natuurlijk ook.

BANDCAMP

https://www.facebook.com/sutekhhexenofficial

https://www.sutekhhexen.org/

https://www.harlowmacfarlane.com/

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More