Home Singles ELEVEN-O-SEVEN – Nothing To Prove

ELEVEN-O-SEVEN – Nothing To Prove

by Nel Mertens

1107. In de numerologie is de spirituele betekenis ervan een herinnering uit het goddelijke rijk, over ons goddelijke levensdoel en spirituele verlichting. Het is ook de postcode van Amsterdam, een swingnummer van de 100% vrouwelijke Britse The Grace Fox Big Band, de belastingscode voor het kadastraal inkomen en het jaartal waarin de stad Aalst voor het eerst ter sprake kwam. Gelukkig is het vooral ook een Aalsterse punkrockband!

Eleven-O-Seven werd opgericht in 2008. Met hun debuutalbum Cold Streets Will Fade Away (2009) werden ze al gauw opgemerkt, wonnen ze enkele muziekwedstrijden en belandden ze op flink wat club- en festivalpodia. In 2015 volgde hun tweede album Destroy To Rebuild.

In 2008 nog 5 jongeren die samen een aanstekelijke mix van pop, punkrock en metal neerzetten. Nu – amper enkele jaren later – blikken Jos (drums), Pietro (bas, backings), Stino (gitaar), Walter (gitaar, backings) en Jerre (zang) vooruit op hun eigen vergrijzing in de humoristische clip bij hun nieuwe single Nothing To Prove.
Ze hoeven het inderdaad niet meer te bewijzen, want nog steeds klinkt er een stevige punkrocksound, met aanstekelijke melodieën, pompende drums, gierende gitaren en melodieuze zang. Een sterke crossoversound tussen metal en punkrock! Een liveoptreden meemaken lijkt ons een must!

De single is DIY digitaal in eigen beheer verschenen, in coproductie met Tim Toegaert van de Liedekerkse studio TT Music (maar ook bekend als muzikant bij o.a. Janez Detd, Fleddy Melculy, … en zijn soloproject Parlor).

Facebook / Spotify / Deezer

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More