Home ReviewsAlbum Reviews SUBMOTILE – Sonic Day Codas (Shore Dive Records)

SUBMOTILE – Sonic Day Codas (Shore Dive Records)

by Bart Verlent

Submotile is het shoegaze/ ambient/ dreampop-project van de Ierse muzikant Michael Farren en zijn Italiaanse vrouw Daniela Angione. Ze maken sinds 2018 samen muziek onder de naam Submotile en deze Sonic Day Codas is hun tweede langspeler. Het koppel liet het album masteren door Slowdive-drummer Simon Scott, wat ineens ook een goede referentie is voor de muziek van dit project.

© Submotile

Op Sonic Day Codas staan negen straffe songs die iets hebben van de dromerige shoegazepop van Lush die ze combineren met een sublieme wall of sound van gitaren die ons doet denken aan Ride, A Bloody Valentine en natuurlijk Slowdive. Wat deze groep zo uniek maakt is het drumwerk, waar zoveel variatie in zit en die zoveel energie uitstraalt.

Submotile sleurt ons met deze plaat terug naar begin jaren 90 toen de eerste shoegaze-albums het daglicht zagen. Het duo kon die frisheid ook op dit album neerzetten en die klinkt dus zeker niet gedateerd.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More