Home ReviewsAlbum Reviews STURP – Celebrate The Decade (Eigen Beheer)

STURP – Celebrate The Decade (Eigen Beheer)

by Patrick Bruneel

Amsterdammer Daan van Eijndhoven doet het met zijn Sturp-project altijd een beetje anders dan de anderen. Nu hij tien jaar actief is als Sturp, moest daar uiteraard ook weer iets rond gebeuren.

Inmiddels zijn er in de afgelopen tien jaar vier albums verschenen. Om die nog eens in de kijker te zetten, heeft hij voor elk album een bijpassende extra track gemaakt, die hij in de aanloop van Celebrate The Decade mondjesmaat op de mensheid heeft losgelaten, te beginnen op Valentijn.

Op de releasedag zelf is er dan een losstaand nieuw nummer, Closing Down, dat niet bij een van zijn voorgaande langspelers hoort, maar wie weet, hoort bij de nieuwe die er op gezette tijd wel zal komen.

van Eijndhoven doet van oudsher steevast alles zelf, dus dat is ook nu het geval. Uiteraard.

Muzikaal lijkt hij een stel van zijn meest geschifte nummers te hebben uitgekozen. Waar hij eerder nogal eens richting Primus lonkte, is daar op deze vijf stukken niets van te bespeuren.

Harder en gekker dan voorheen lijkt het wel, al is Sturp eigenlijk gewoon eigenwijs en avontuurlijk. Geen grenzen stellen aan ’s mans creativiteit, net zoals Zappa dat nooit deed.

WebsiteFacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More