Home ReviewsAlbum Reviews STOOP KID – Camp Careful (Gazer Tapes/UhmYeahSure)

STOOP KID – Camp Careful (Gazer Tapes/UhmYeahSure)

by Bart Verlent

Jens Rubens, die we kennen als gitarist van Ero Guro, Prince Beastly en Coma Commander, heeft ook nog zijn eigen jangle indieproject Stoop Kid. Jens startte Stoop Kid op als een homerecording project, dat zich eind 2019 tot een volwaardige band ontpopte. Net voor de coronagolf uitbrak, begon deze band uit Diest aan zijn eerst liveshows. Ook al is Stoop Kid een band, toch zijn de verschenen ep’s (uitgebracht op Gazer Tapes) alleen ingespeeld door Jens. En dat heeft hij ook gedaan voor dit debuutalbum.

(c) Stoop Kid

Jens schreef alle songs in het comfortabele isolement van zijn homestudio. Hij speelde al de instrumenten in en mixte het album. Ook al maakt Stoop Kid luchtige, jangly lo-fi indierock toch is Camp Careful een persoonlijk album geworden met zware onderwerpen. Jens heeft zijn reflecties, observaties en wensen zorgvuldig weggestopt op deze langspeler. Ook haalt hij thema’s aan als sociale angsten en eeuwigdurende existentiële crisissen. Niet echt lichtvoetige onderwerpen.

We hadden nooit verwacht dat het album zo zwaar ging worden want van de single Careful There, Annie Oakley werden we instant vrolijk en dit nummer is ook terug te vinden op deze plaat. Dat geldt voor heel deze schijf, want ook al zingt Jens zijn teksten niet echt vrolijk in, toch hebben zijn songs iets heel opgewekts.

Jens heeft in elk geval met zijn reflecties en observaties een hele mooie plaat afgeleverd, met tien lo-fi pop pareltjes die allemaal enorm catchy zijn. We kunnen er niet aan doen maar we worden enorm enthousiast van de nummers van Stoop Kid.

Dit sublieme album is reeds digitaal te verkrijgen. Vanaf 22 januari kan je de cassette kopen via Gazer Tapes en de lp bij het nieuwe platenlabel UhmYeahSure, een label dat Jens heeft opgestart met Laurens Vlaeyen.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More