Home ReviewsAlbum Reviews STEVEN TROCH – Leftovers (Eigen Beheer)

STEVEN TROCH – Leftovers (Eigen Beheer)

by Patrick Van Hauwaert

Net zoals Guy Verlinde eerder dit jaar, dook ook Steven Troch in zijn archieven om ons een dertiental songs te presenteren die hij bundelde onder de naam Leftovers

Het gaat hier inderdaad om outtakes en opnames van de voorbije 3 jaar die hij her en der opnam maar waar meestal verder niets mee gebeurde. Tot nu dus. Want in deze tijden waar optredens schaars zijn en schaars blijven, is iedere extra cent welkom uiteraard. En dan zijn de opties als artiest beperkt. Een charmezanger als Koen Wauters kan met z’n kop nog eens op televisie komen of in Dag Allemaal een  interview krijgen, een rasechte bluesartiest als Steven Troch hoeft daar niet op te rekenen. Een release zoals Leftovers kan dan wat soelaas brengen in deze toch wel bijzondere tijden, waar menig mens met één of andere vorm van de blues te kampen krijgt.

De dertien songs zijn zorgvuldig gekozen tunes uit vermoedelijk een archief dat vele tientallen keren groter is, maar waarbij we ook één voor één kunnen zeggen dat ze amper te bestempelen zijn als Leftovers. De songs zijn stuk voor stuk van een dusdanige goede kwaliteit dat je hier zeker niet kan zeggen dat je een kat in een zak koopt. Leftovers zijn dus geen bootlegs, haastige jamsessies of solo-opnames van Steven onder de douche. Laat ons daar maar duidelijk over zijn! Het zijn nummers die opgenomen werden onder goede omstandigheden maar die om de één of andere reden op het schap bleven liggen.

Steven Troch brengt op Leftovers zowel zeer traditionele blues, als New Orleans Jazz. Ook een occasionele popsong, folk of een hypnotiserende blues riff passeert de revue op deze release. Hoewel de meerderheid van de nummers eigen composities zijn, ontwaren we toch een paar covers tussendoor. Liefhebbers van de traditionele en akoestische blues kunnen hier een kleine 50 minuten hun hart ophalen al moeten ze er af en toe een klein zijsprongetje van de artiest bijnemen. Iets wat we trouwens helemaal niet erg vinden.

Mr. Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More