Home ReviewsAlbum Reviews STAKE – Catatonic Dreams (Hassle Records).

STAKE – Catatonic Dreams (Hassle Records).

by Wout Meganck

Proloog
Als een feniks uit de as herrijst STAKE. Weg is die moeilijke naam en weg is de onschuld van die 14-jarige gastjes die de Rock Rally wonnen en eigenlijk niet wisten wat hen overkwam. Bij een herrijzenis wordt een feniks ook sterker, de ervaringen uit het vorige leven worden opgeslagen en geïnvesteerd in het nieuwe. Voor Brent, Joris, Cis en Jesse is het net zo.  Nostalgische zielen kunnen we best doorverwijzen naar de STAKE introductievideo die ze samen met Red Bull opnamen. Je kan je het hele verhaal horen alsof je er zelf bij was.

Le nouveau STAKE est arrivé
Catatonic Dream is een nummer waarmee ze mét stijl de deur intrappen. Hard, snedig, snel en agressief! Opvallend is het experimentele elektro geluid dat er is ingeslopen. De referenties die bij ons opkwamen waren die van Motörhead, Hawkwind, KONG en Sielwolf, allemaal bands die ietwat buiten de lijntjes kleurden in de sector van de harde gitaren.

In het tweede nummer, EVERYBODY Knows zit een gelaagd rock ’n roll rifke waar Lemmy Kilmister jaloers op zou geweest zijn. Het laatste nummer, The Kindly Ones is zowat het moeilijkste. Beeld je in hoe een mash-up tussen Black Sabbaths Drunken Caravan, Silvermachine van Hawkwind en Sleeper In Metropolis van Anne Clark klinkt en wellicht kom je ergens in de buurt van dit nummer. Fans van Steak Number Eight zullen mogelijk wel even slikken maar wij vonden het om duimen en vingers van af te likken.