Home Belgisch ALMIGHTY MIGHTY – Death Parade ([PIAS]).

ALMIGHTY MIGHTY – Death Parade ([PIAS]).

by Wout Meganck

Een van de mooiste liedjes die vandaag verschijnen is Death Parade van Almighty Mighty. Nooit van gehoord zeg je? Dat zal ongetwijfeld veranderen. Momenteel is het nog een goed bewaard geheim maar als we je vertellen dat het een band is met onder meer Stephane Misseghers (dEUS, Soulwax), Ian Clement (Wallace Vanborn, The Very Very Danger) , Alan Gevaert (dEUS), Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards), Emily Vernaillen (Azra) en nog wat andere namen dan zou de interesse al gewekt moeten zijn.

Voor deze single krijgt al dat schoon volk nog extra vocale versterking van niemand minder dan Tristan. Het liedje is heel feeëriek en doet wat doet denken aan Julie Cruise meets Vaya Con Dios. De zachte stem van Tristan drapeert zich als een sluier over de mooie, zweverige muziek.

De videoclip is gemaakt door Joren Peters, die eerder al samenwerkte met Oscar and The Wolf. Hij liet zich door de muziek inspireren en niet door de tekst, maakte een eigen verhaallijn en goot die in een tekenfilmpje over een automaton. Een soort voorhistorische robot die zich wreekt op haar bedenker en vorst voor wie ze tot in den treure tekeningetjes moet maken. De automaton is gebouwd naar het evenbeeld van Tristan. Knap!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More