Home ReviewsAlbum Reviews STADT – Meerstadt (On The Level)

STADT – Meerstadt (On The Level)

by Kris Verdonck

Krautjazz. Zullen we afspreken dat we dit woord niet gebruiken? Veel te lelijk voor de mooie dingen die Stadt bouwt op zijn vierde langspeler Meerstadt, waar impro en experimentele pop elkaar gracieus ontmoeten.

Stadt, dat zijn Fulco Ottervanger, Simon Segers, Joris Cool en Frederik Segers. Vier heren met elk een sterke muzikale persoonlijkheid. Op Meerstadt gaan ze opnieuw aan de slag met onder meer invloeden uit de Duitse experimentele muziek van de jaren 70, en geven het genre een nieuw eigentijds gezicht.

De plaat werd opgenomen in een Nederlandse studio met zicht op de Noordzee, die ook het leven schonk aan de titels van de nummers. Krabbegang trekt de boel traag op gang. Zandplaat voert de luisteraar naar een nachtelijk Berlijn. Tidal Slide voert het tempo op richting dansvloer, waar je Donna Summer zou verwachten, maar neen hoor, het is de slidegitaar van Frederik Segers. 

In The Current haalt Fulco Ottervanger zijn innerlijke Prince en bijhorende falset boven. De ontregelde trage instrumentals Beating Heart Of The Mermen en Kelp leiden naar het jazzy Follow the Tide. Het filmische Duinrel is de perfecte paranoïde soundtrack die opbouwt richting improjam. Domburg By Night doet vermoeden dat het nogal redelijk kalm is in het badplaatsje. Traag glijdt de nacht voorbij.

Op 13 april stelt de band hun album voor in het Gentse Viernulvier en 23 april in de Antwerpse Trix, telkens met Elias in het voorprogramma.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More