Home ReviewsAlbum Reviews SO MUCH 4 GRAVITY – S/T (Eigen Beheer)

SO MUCH 4 GRAVITY – S/T (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De debuut-ep van So Much 4 Gravity werd uitgebracht in 2019 met als doel wat optredens in de wacht te slepen. Een virus stak daar een stokje voor… Vandaar het idee van deze zeskoppige, Mechelse band om de ep toch nog wat extra promo te geven. So Much 4 Gravity zegt van zichzelf dat ze indiepop, -rock met een viooltje erbij brengen, we waren benieuwd.

(c) So Much For Gravity

De ep opent met het folky Gotta Get Out Of This Town dat nu ook als single werd uitgebracht. Het is het enige nummer met een redelijk folky geluid, de rest van deze ep is toch eerder rock georiënteerd. In dit nummer valt vooral de loepzuivere stem van Veerle Vlaminckx op, die de typische rockstem van haar broer Wouter wat in de schaduw plaatst.

Tweet Now, Think Tomorrow heeft een typische rockstructuur. De leuke bridge geeft de song toch iets origineels. Daarna krijgen we het poppy Go dat misschien wel het sterkste nummer is van deze ep. Op de één of andere manier valt hier alles op zijn plaats. Presents For The Rich, waarvan we vooral het sterke refrein onthouden, sluit de ep af.

We horen heel wat kwaliteit in So Much 4 Gravity maar het songmateriaal is niet altijd even overtuigend. Zo krijgen we een niet altijd even sterke ep.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More