Home ReviewsAlbum Reviews SEVERAL WIVES – The Blonde Brother Tape (Eigen Beheer)

SEVERAL WIVES – The Blonde Brother Tape (Eigen Beheer)

by Patsker Omaer Beguin

Several Wives is een geheimzinnig Brits project dat al een jaar of vijf geluidskunstwerken en soundtracks van mogelijke dromen produceert. Deze eigenzinnige elektronische werkjes werden uitgegeven op verschillende gerenommeerde labels zoals Lost Tribe Sound, Gizeh Records en Tombed Visions. The Blonde Brother Tape is het vijfde album van Several Wives dat deze keer in eigen beheer uitgebracht wordt.

The Blonde Brother Tape is een mysterieuze sonische zoektocht in een kristalliserende klankreïncarnatie waarin de gedachte experimenten van Schrödingers Kat en de kwantummechanische ideeën van het onzekerheidsprincipe van Heisenberg ronddwarrelen. Kort door de bocht: Several Wines wil een geluidsverhaal achter het geluidsverhaal verzinnen waarbij er eigenlijk geen materiële bestaansvorm of tastbare waarneembaarheid bestaat. Een wedergeboorte van een geluidsillusie.

Het album is een enigmatische verzameling van improvisaties en experimentele tracks van herinneringen uit een mogelijk verleden en/of filmscènes die eigenlijk nooit hebben plaatsgevonden. De nogal dreigende ‘klankritselingen’ worden opgebouwd met drones, soundscapes en gemanipuleerde geluidsgolven van snaarinstrumenten. Er ontwikkelt zich hierdoor een beklemmende vacuüm-achtige sfeer waarbij het gevoel ontstaat te dromen in een droom.

The Blonde Brother Tape haakt zich vast in het avant-garde en experimentele klankspectrum waarbij de drang naar nieuwe invalshoeken sterk aanwezig is. De sonische illusies van Several Wives prikkelen verfrissend en op een orakelachtige wijze als antibioticummoleculen tegen een slijmerige waas van begoochelingen. Een hoofdtelefoon wordt sterk aanbevolen om ten volle van dit duistere geluidskunstwerk te kunnen genieten.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More