Home ReviewsAlbum Reviews SENNA JMB – Purity

SENNA JMB – Purity

by Ann Cnockaert

Johan Marc Baeten, beter bekend onder zijn alter ego senna JMB, bracht begin februari zijn langverwachte debuutalbum Purity uit. Het album bestaat uit nummers die op een doordachte manier refereren aan zowel de poprapstijl van Yung Lean als aan de samensmelting van pop en postpunk die we kennen van Yves Tumor.

Purity artwork door Ran De Vos & Stan Van Rompaey

De beats variëren van punky en clubgericht tot doordrenkt met nostalgie en grootstedelijke onrust. De constante afwisseling tussen stuiterende beats en koortsachtige gitaren geeft het album een hybride karakter dat zowel aansluit bij de internetcultuur als knipoogt naar de dissonante gitaarklanken uit de jaren ’80 en ’90. Op het album versmelten de eigentijdse geluiden van cloud rap moeiteloos met dynamische elementen uit postpunk, sprankelende elektronica en een vleugje pop.

Op de punky, beeldrijke rapsingles Weekend, Bossa Nova en Lotus neemt senna JMB je mee op een persoonlijke reis. Hij mengt herinneringen aan zijn jeugd met hoe hij het heden ziet en voert je mee naar een denkbeeldige, zelf veroorzaakte crisis in een gefantaseerde toekomst.
Deze singles onderscheiden zich door levendige en ritmische drums, etherische synths en gitaren, krachtige bassen, en existentiële lyrics die worden gebracht met vurige rapflows – precies de stijl waar onze voorkeur naar uitgaat.

Op het donkere nummer North Sea horen we krachtige bassen, dansbare trapbeats en elektronische tonen die je meenemen in een gevoel van urgentie en de drang om te ontsnappen. In Slap Back combineert Baeten een Braziliaanse baile funk-ritme met lichte en zomerse melodieën, terwijl het nummer Genesis de rauwe en verwarrende aantrekkingskracht van de stad verkent.

In de nummers Chains en Retro Green laat hij dan weer zijn melancholische kant zien.

Purity is een gevarieerd album waarop senna JMB moeiteloos verschillende muziekstijlen verkent wat getuigt van zijn opmerkelijke veelzijdigheid als artiest.

Senna live ontdekken? Dat kan op volgende data:

21/02 – Beursschouwburg, Brussel (release show w/ guests: gone icon, Sunchaser)
08/03 – De Serre, Hasselt
13/03 – Cinetol, Amsterdam
14/03 – Charlatan, Gent (supporting Aime Simone)
17/04 – La Pointe Lafayette, Parijs
05./06 – Cabron, Antwerpen

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More