Home ReviewsAlbum Reviews ALISON JUTTA – Hello, I Don’t Know

ALISON JUTTA – Hello, I Don’t Know

by Bart Verlent

2020 was een topjaar voor de Antwerpse Alison Jutta, ze nam deel aan de Nederlandse Popronde en was datzelfde jaar één van de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De afgelopen jaren werkte ze samen met onder andere Nana M. Rose en Jack Hippo waardoor haar eigen project wat naar de achtergrond verdween. Ze bleef echter werken aan haar eigen sound en songs, vond haar eigen artistieke stem en nam productioneel de touwtjes in handen. Dat kunnen we allemaal horen op haar debuutplaat Hello, I Don’t Know.

© Alison Jutta

Haar muziek klinkt nog steeds even poppy en dromerig als op haar debuutep I’d Rather Do This Slowly maar nu zijn de arrangementen warmer en de sound unieker dan vroeger. Dat merken we al vanaf binnenkomer Better, een topsong die we niet meer uit ons hoofd krijgen. De avontuurlijke Show Me, Moon, For You, Like I Do en Ceiling kenden we al als singles. Ze bliezen ons al serieus van onze sokken. Dat is perfecte, erg aanstekelijk electropop met een hoek af.

In het ingetogen Rather Be Alone horen we wat van Bon Iver maar het blijft toch een typische, warme Alison Jutta compositie. Tijdens het dromerige diamantje Never Get Lost krijgt Jutta ondersteuning van Liam Guijters alias Jack Hippo.

Hello, I Don’t Know is een heel boeiende plaat met veel afwisseling, heel kleurrijk en met unieke songs. Alison Jutta is een groot talent die eigenlijk veel meer aandacht verdient dan ze nu krijgt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More