Home ReviewsAlbum Reviews SCHUBMODUL – Lost In Kelp Forest (Tonzonen)

SCHUBMODUL – Lost In Kelp Forest (Tonzonen)

by Patrick Bruneel

Zes redelijk uitgesponnen instrumentale nummers gooit Schubmodul uit het Duitse Bochum op ons luisterbord. Twee jaar na debuut Modul I is dat. Helemaal menselijke stemvrij is het album niet. De heren kunnen het niet laten om wat spoken word in de mix te gooien, wat ons betreft is dat behoorlijk overbodig, al beweren ze zelf dat het essentieel is om het narratief dat ze willen overbrengen, duidelijker te maken.

Tja, wij denken dan: als je instrumentale muziek maakt en je wil een verhaal vertellen, laat je dat het best aan de verbeelding van de luisteraar over. Of voeg een tekst of wat prentjes toe.

Het lijkt wel of het trio, in een basisbezetting van bas, drums en gitaar, de Attenborough van de onderwaterwereld wil zijn (dat is het onderwerp). Gelukkig zijn de gesproken woorden schaars.

Muzikaal brengt Schubmodul een beetje een mengeling van stijlen. Psychedelische rock, wat stoner, wat prog, wat postmetal.

Behoorlijk complex, redelijk gevarieerd al moeten we zelf moeite doen om er onze aandacht goed bij te houden. Het is allemaal zeer professioneel gedaan, met oog voor detail en voor elke kleine klankverandering, maar het raakt onze koude (en ook warme) kleren niet.

Wat Schubmodul wil bereiken is de luisteraar overdonderen met hun uitstekende beheersing van de instrumenten en het opbouwen van ingewikkelde epische nummers. Zeer flink allemaal maar meer ook niet. Langdradigheid komt namelijk voortdurend om de hoek kijken.

BANDCAMP / FACEBOOK / INSTAGRAM / TONZONEN

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More