Home Singles CHEVALSKI – Platonic

CHEVALSKI – Platonic

by Nel Mertens

In Menen zit regelmatig jong talent te broeden dat dan plots zijn sound, vanuit die uithoek van het land, de wereld in stuurt. En vaak blijkt dat een sound van ‘het zwaardere genre’ te zijn. Dat geldt ook allemaal voor Chevalski, een jonge, opkomende band die hun gebrul, overgoten met melancholie, laat horen in een grensverkennende mix van sludge, postmetal en hardcore.

Zanger en bassist Arthur Daneels, gitaristen Simon Vanhaute en Victor Lemonnier en drummer Louis Devlies stapten in 2021 samen in het project Chevalski. Hun geluid draagt diepe en donkere gitaren in zich, die moeiteloos transformeren in sfeervolle, zweverige passages. De tempowisselingen en onverwachte overgangen sleuren je van intense melancholische dromen naar een duistere onrust, en terug. En dat legden ze voor het eerst vast in de studio, in de twee tracks Heal Of Regress en Platonic, waarvoor ze samenwerkten met Jan Viggria (The Guru Guru) voor de productie en Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader) voor de mix. Daarvan krijgen we alvast hun debuutsingle Platonic te horen.

Energieke driftbuien en intieme voordracht worden afgewisseld, waarbij er een knap contrast is tussen extreem intens en uiterst zacht. Zo zacht start Platonic ook, met gitaargetokkel en enkele rake drumslagen. Wanneer daar stevige gitaarriffs en melodieus geschreeuw tegenaan gegooid worden, bouwt de track sterk op. En die gaat alleen maar meer en meer crescendo, met een steeds rijker wordend instrumentarium en wanhopige lyrics die vol emotie tegen haaks volle ritmes kaatsen. Het botsen van agressiviteit en emotionaliteit, het theatrale met het breekbare, het mechanistisch marcherende met de melodieuze versmeltingen van noten,… maakt Platonic uitdagend en opvallend. Dit komt binnen en volgt een pad binnen de metalwereld dat ook wij met plezier blijven volgen.

Een eerste nummer, maar ze zijn alvast geen podiummaagden, want je kon Chevalski het afgelopen jaar al aan het werk zien in de BarBroos in Gent, op het dak van het Wilde Westen in Kortrijk, in het OHK in Oostende,… Deze zomer prijken ze op de affiche van o.a. Grensrock Menen, tussen Black Box Revelation, No Prisoners

Platonic is digitaal verschenen.

Wil je Chevalski ook op het podium zien? Noteer dan alvast deze data en hou hun socials in de gaten, want er komen er binnenkort nog meer aan!

01/03 – boEgie woEgie, Menen
28/06 – GRENSROCK, Menen

Facebook / VI.BE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More