Home ReviewsAlbum Reviews SASAMI – Sasami (Domino Records).

SASAMI – Sasami (Domino Records).

by Wout Meganck

Op de cover van haar debuut poseert Sasami voor een gigantische ijsberg. Zelf probeert ze het droog te houden door van de ene op de andere ijsblok te springen. Een mooi en heel toepasselijk beeld. De muziek van Sasami  kan je benaderen op veel manieren, je probeert daarbij ook houvast te zoeken tussen de klantapijten die worden aangereikt maar da’s soms moeilijker dan je zou denken.

Alle liedjes gaan over relaties of toch over mensen met wie ze eens iets heeft gehad, maar als je niet luistert naar de teksten ontgaat die melancholie je volledig. Je hoort gewoon dromerige indiemuziek die heel fijn in het oor ligt en zelfs opbeurend klinkt. Morning Comes is zo’n nummer dat vol spielerei zit die spontaan een glimlach ontlokken.

Maar de tristesse is er wel degelijk. In I Was A Window klinkt het zo: “I was a window on something you didn’t want to see so you blamed it on me”. Het liedje lijkt ondanks de trieste boodschap een soort dagdroom. In Free een al even wrange boodschap want het verhaal gaat hier over een een minnares die weet dat ze altijd op de tweede plaats zal komen: “You’ve got a lovely thing at home. So why confuse when you might lose it all?”

Sasami brengt je constant uit balans door met veel ironie te zingen over haar turbulente liefdesleven. Live doet ze dat ook steeds. Ze praat telkens haar trieste songs aan mekaar met gevatte humor.

Het clipje van Not the Same zit al even vol van fijne grapjes. Het gaat echt over details dus je moet het filmpje aandachtig bekijken, maar probeer ook eens naar de tekst te luisteren want die is gewoon wondermooi.

Website

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More