Home ReviewsAlbum Reviews SAN PEDRO’S VISION – Subconscious Reflection

SAN PEDRO’S VISION – Subconscious Reflection

by Bootsie Butsenzeller

Uit het Engelse Liverpool komt het vijftal San Pedro’s Vision aanzweven, met een drie tracks tellende ep onder de armen.

Als je de purple haze hoes en titel tot je neemt wéét je meteen welke lading deze vlag zal dekken. De paddenstoelen tot je nemen hoeft niet om binnengezogen te worden in dit psychedelisch universum. Geworteld in die Britse traditie van uiteraard Pink Floyd en Hawkwind maar later ook van bands als Mandragora, Bevis Frond en Ozric Tentacles, maar met genoeg eigen smoel.

De fee van dienst die voor de onderbewuste reflectie zorgt is zangeres Alannah Pybis samen met de dromerige synths van Stu Harper en Luke Bluglass. Dan komen er nog de regelmatig “phasende” gitaren van Tom Kirlew-Howe bij geruggensteund door vaak toch erg solide grooves van drummer Sam Henry en bassist Chris Beagrie.

Drie uitgesponnen tracks met genoeg dynamische intervallen om het geheel boeiend te houden. The Nerve Centre vangt bijvoorbeeld aan met zweverige synths, zachte tokkelgitaren en tribaal aandoende drums, maar krijgt al snel een boost, Phybis zingt als Debbie Harry op lsd in de Taj Mahal.

Voor je yogasessie en transcendente meditatie wellicht toch bijwijlen wat te heavy, maar om in de zetel te hangen al dan niet met extra geestesverruimers binnen handbereik best een lekker plaatje.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More