Home ReviewsAlbum Reviews RUMOURS – How Many Roses (sentimental)

RUMOURS – How Many Roses (sentimental)

by Luminous Dash

“Even when our house is on fire, we persist in making music”. Eind januari brengt Rumours How Many Roses uit, de nieuwe ep gepresenteerd als strijd om het voortbestaan van de band. Muziek als klankbord voor de diepste gevoelens en de sterkste krachten van de band, als verhaal over onzekerheid en vastberadenheid. Het mag duidelijk zijn dat het nieuwe werk van de Gentse band Rumours, er niet zonder slag of stoot is gekomen.

Het doet ons zelfs denken aan die andere Rumours, het legendarische album van Fleetwood Mac dat bijna het einde van die band betekende. Gelukkig liep het uiteindelijk niet zo’n vaart en werd het album een mijlpaal in de popmuziek. Of dat ook het geval zal zijn voor onze Gentse vrienden is voorlopig niet te voorspellen maar wat zijn we blij dat het nieuwe werk er is!

De tot de verbeelding sprekende shaman hop muziekstijl van de band voert ons opnieuw mee naar een fantasiewereld vol spiritualiteit en mystiek. Sinistere electropop met invloeden uit ambient, industrial, wave, postrock én triphop. Rumours heeft een eigen sound, het resultaat van muzikanten die hun karakters en muzikale invloeden laten samensmelten tot één verhaal. Muziek om bij weg te dromen, ware het niet dat de lyrics en sfeerwissels de droom meer dan eens doet kantelen naar een op til zijnde nachtmerrie.

How Many Roses biedt pakkende songs over verlangen en vertwijfeling, over passie en overlevering, over hoop en wanhoop, … De prachtige zangstem versterkt bij momenten het gevoel van onbehagen en ongemak maar dient bij andere momenten als warme balsem voor de neerslachtige lyrics. Tegenstrijdige muziek. Complex én toegankelijk, zwaarmoedig én hoopvol, rustgevend en rusteloos, wrang én vertederend, duister én bloedmooi.

Jeroen De Weder

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More