Home ReviewsAlbum Reviews ROOSBEEF – Zomer In Nederland

ROOSBEEF – Zomer In Nederland

by Kris Verdonck

Bij een zomer in Nederland stelde ik me tot voor kort weinig meer voor dan onverlichte snelwegen, friet uit de muur, xxl-spandex en campings waar het aanschuiven is om pipi te doen des ochtends. Maar beste vrienden, dat beeld heb ik moeten bijstellen. Zomer in Nederland blijkt ook een prachtige, bijwijlen heel intieme plaat van het Belgisch-Nederlands gezelschap Roosbeef te zijn.

© Roosbeef

Roos Rebergen en haar sparring partners Pascal Deweze (Kipgeweer), Tim Van Oosten (Het Zesde Metaal) , Tom Pintens (Tamino) en Sjoerd Bruil  (Dez Mona) maken een eigen, broeierige en vaak heel sensuele pop met een hoek af. Wie de heren kent, weet dat ze het avontuur niet schuwen, maar zich vooral ten dienste van de song stellen. Dat levert heel mooie momenten op, een hele plaat lang. Productioneel valt er ook heel wat te beleven met knappe, uitgewerkte arrangementen waar de klanklagen mooi opgestapeld zijn.

De teksten van Rebergen zijn gevat en roepen een eigen universum op. Grappig, sensueel, melancholisch, onzeker kijkt ze naar zichzelf en de wereld en de mensen om haar heen.

“Mijn zinnen zullen zwieren. Ik groei ik groei ik groei.”

 Binnenkort gaat de band op tournee. De concertdata in België en Nederland vind je terug op de website.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More