Home ReviewsAlbum Reviews ROBBOTBETON – Space Rave ep (Eigen Beheer).

ROBBOTBETON – Space Rave ep (Eigen Beheer).

by Patsker Omaer Beguin

Er is eigenlijk geen betoncentrale te bespeuren in Kruibeke, de uitvalbasis van Arne Vyt die onder de naam  Robbotbeton, een éénmansproject, eigenwijze elektronische muziek op de wereld loslaat. Onze Waaslander gebruikt een eenvoudig recept om zijn mengsels in balans te krijgen. Gewoon één gitaar, één drummachine en een resem aan samples die door de betonmixer gedraaid worden tot een interessant stukje te gekke elektronica.

De Space Rave ep bevat zes groovede knutselwerkjes gevuld met lekker klinkende blieps en bloops. Arne Vyt recycleert volop de geluiden van de jaren negentig die hij versiert met een allegaartje van samples en beats. Qua stijl komt Robbotbeton héél dicht in de buurt van het Britse elektronicaproject  Eat Static. De psychedelische trance invloeden zijn volop aanwezig en hebben soms een grappig effect door de manipulaties van de gitaarklanken en het gebliep dat in de tracks rond dwarrelt.

Robbotbeton opent ook de weg naar de dansvloer met aanstekelijke lichte techno beats zoals het nummer  &Mamaleest. De ruimtelijke psychedelische klanken zorgen er voor dat de (dansende) luisteraar wel degelijk meegesleurd wordt in de kosmische rave wereld van Arne Vyt, waar bij iedere luisterbeurt opnieuw iets nieuws in de nummers opduikt.

Het geproduceerde vloeibeton op Space Rave vult de oortjes goed en heeft de eigenschap mooi te blijven zitten (hangen) als een vaste blok van kiezel, zand en cement. De betoncentrale van Robbotbeton mag gerust nog meer van die geestverruimende deuntjes en elektronische constructies produceren. Deze release is alleen digitaal verkrijgbaar. Robbotbeton is een underground artiest van Belgische makelij om in de gaten te houden en die goed op weg is om onze favoriete betonsoort te worden.

https://robbotbeton.bandcamp.com/releases

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More