Home ReviewsAlbum Reviews RIVERS – Both Of Your Wings (Eigen Beheer)

RIVERS – Both Of Your Wings (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Sommige bands trekken zich geen moer aan van trends, willen niet hip klinken en verkiezen de veilige weg van het traditionele. Een betere manier om Rivers te omschrijven is er niet. Een Nederlandse countryband, ook al zou je zweren dat het op en top Amerikaans is.

De reden is simpel: zangeres Annika IJdo studeerde en woonde een tijdje in Memphis en dat inspireerde haar niet alleen tot het schrijven van songteksten, maar ze ademt tevens de klassieke country uit die eigen is aan de Amerikaanse streek. Als we je verklappen dat artiesten als Alison Krauss of Jewel het grote voorbeeld zijn, snap je dat het om klassieke radiovriendelijke country gaat dat wordt vertolkt met instrumenten die eigen aan het genre zijn, zoals de dobro, pedasteel en de banjo.

Goed vertolkt, maar quasi onmogelijk dat men hiermee een publiek kan aanspreken dat niet valt voor de bovengenoemde stijl.  Zelf vonden we de ep van deze zeven Amsterdammers net iets te gladjes, maar als je weet dat Rivers in eigen land in een zaal als de Paradiso staat, besef je dat het doelpubliek al lang is bereikt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More