Home ReviewsAlbum Reviews RHEA – Lust For Blood Pt. I (Universal).

RHEA – Lust For Blood Pt. I (Universal).

by Didier Becu

RHEA. Als rock ’n roll een term is die in je woordenboek vermeld staat, dan moet je beslist al de muziek van Guilliaume Lamont, Hannes Cuyvers, Jorge Van De Sande en Matthijs Machtelinckx hebben gehoord. De finale van De Nieuwe Lichting, een optreden op Pukkelpop en meedingen naar de finale van Humo’s Rock Rally. Het zijn allemaal dingen die een cv opfleuren. Maar wie verwachtingen zaait, moet ook een oogst binnenhalen en dat gebeurt voor RHEA dit jaar met twee ep’s. Deze week verscheen Lust For Blood Pt. I en de sequel mag je ergens in de herfst verwachten. Vier songs die onder handen werden gepakt door Alex Newport die samenwerkte met bands als The Mars Volta, At The Drive-in en Bloc Party. Het zijn inderdaad zo van die dingen waar je aan de toog al eens mee kan pochen.    

RHEA is een band die verduiveld goed weet waar ze mee bezig zijn. Rock ’n roll die vuil klinkt, maar steeds weerklinkt in hun achterhoofd het idee dat er ook een melodie moet zijn en dat resulteert in charmante, onweerstaanbare oorwurmen als Baby I’m Sorry of Silver Lines die in iedere rechtvaardige wereld de radio zouden moeten halen.
Vier songs die het Ramones-principe uitdragen (1,2,3…Let’s rock) en meer moet dat niet zijn. Zeker niet als je RHEA heet. Een band die nauwelijks op plaat verschilt van het podium en dat is in hun geval een meer dan leuke meepakker, want dit is pure adrenaline verpakt in catchy songs.

De ep wordt volgende week voorgesteld op 11.05 in de Harmonie in Oudenaarde en op 13.05 in Het Depot in Leuven.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More