Home Belgisch OVER THE SEA – Rainfall (Eigen beheer).

OVER THE SEA – Rainfall (Eigen beheer).

by Björn Comhaire

Over the Sea is een verzameling muzikanten van aan de Noord- en de Middellandse zee, met Gent en de Ghent Music Movement als creatief centrum. Volgens de bio van de band hoor je invloeden uit Engeland, België en Turkije, al is ons niet helemaal duidelijk hoe dat dan precies klinkt.

(c) Over The Sea

Spil van de band is Turkse Belg Ays (voluit Ayşegül Sırakaya) die al van kindsaf op haar gitaar tokkelde. In 2018 besloot ze om met haar muziek naar buiten te treden en zo werd Over The Sea geboren. Brits gitarist Freddie Webber en Belg Tom Cooman (synthesizer) vervolledigen het trio.

Rainfall is na Keep It Shining de tweede single van de band. De wat lijzige, nazale stem van Ays deed ons denken aan Brian Molko (Placebo). Niet iedereens meug misschien, maar ze past perfect bij het slepende tempo van het nummer en geeft de band een eigen geluid. Ook het gitaarspel van Webber kon ons trouwens erg bekoren.

Als je Keep It Shining en Rainfall naast mekaar legt, dan hoor je een duidelijke evolutie. Waar de eerste single nog meer weg had van een (goed gemaakte) demo, is de productie op Rainfall van een merkelijk hoger niveau.

Toch blijven we met Rainfall een beetje op onze honger zitten. We missen nog wat maturiteit in het geluid. Het klinkt allemaal net iets te afstandelijk, alsof de bandleden nog niet helemaal all the way durven gaan. Niet dat dat vreemd is voor een band die met moeite een jaar bestaat natuurlijk. We zijn dan ook benieuwd hoe dit beloftevolle trio verder zal evolueren.

Je kan Rainfall beluisteren op de gangbare streamingplatformen

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More