Home ReviewsAlbum Reviews FARFAR – Calima (Eigen Beheer)

FARFAR – Calima (Eigen Beheer)

by Bootsie Butsenzeller

Antwerpenaren die zich laten inspireren door Mediterraanse klanken. Na drie singles komen ze met het album Calima op de proppen dat ze voorstellen op twee inmiddels al uitverkochte concerten in Amor (omgekeerde Roma) in Antwerpen op 18 en 22 november.

© Farfar

Nieuwste single El Alamein mag het album openen met flamenco aandoend gitaarspel dat gaandeweg vergezeld wordt door jazzy sax arrangementen, subtiele maar groovy percussie en fretloze bas. Juxtaposition Jungle brengt ons helemaal in Spaanse sferen en dat zonder castagnetten.

De windrichting gaat oostwaarts in El Mercedes Blanco, laverend tussen mijmerend luisteren en uitbundig feestgedruis. De Valk zweeft ook in eerste instantie rustig op een thermiek van Arabische percussie, piano en fluit om dan vrolijk molenwiekend z’n vleugels uit te slaan op zoek naar een prooi. Die lijkt hij halverwege de track gevonden te hebben als het wild pikken en verorberen wordt geaccentueerd door een percussiesolo, waarna onze gevederde vriend onder handgeklap en gitaargetokkel even mag uitbuiken om dan fluitend z’n vlucht verder te zetten.

Tenslotte doet Els Tarongers De Miramar ons zachtjes uitgeleide, maar niet zonder ons ook nog even onder te dompelen in de burgeroorlog sferen die ook Miles Davis z’n Sketches Of Spain kenmerkten. Het fijne vijftal Farfar levert hier een album af waarop hoogwaardig en met uiterst fijngevoelige precisie wordt gemusiceerd.

Home | Farfar BandFacebookInstagram

Coverfoto: ©Dani Miquel Allué

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More