Home Belgisch POPPEL – Don’t Wait (Meritorio Records).

POPPEL – Don’t Wait (Meritorio Records).

by Didier Becu

Poppel, het moet één van de best bewaarde geheimen uit ons kikkerlandje zijn. Vernoemd naar (je kan het raden) het gelijknamige dorp dat aan de Nederlandse grens ligt, maar we houden het toch liever bij onze eigen theorie. In Poppel zit het woord “pop” en dat is precies waar deze band voor staat.

Begrijp ons niet verkeerd. Geen pop zoals die tegenwoordig maar al te vaak gebruikt voor hitparadeliedjes waar geen greintje melodie in zit, maar wel songs die zo catchy (en goed!) zijn dat je ze zonder het te beseffen loopt mee te fluiten of mee staat te lippen voor de spiegel.

De nieuwe single Don’t Wait met de nogal vreemde, hypnotiserende video

Een paar weken geleden konden we kennis maken met het tamelijk briljante Listen dat op de playlist van Radio 1 raakte, en nu is er een tweede teaser Don’t Wait uit de lp Make Sense die op 20 september uitkomt via Meritorio Records en die opgenomen werd met Bert Vliegen.

Zelf omschrijven ze zich als de Kempische janglegazers, en wie zijn wij om te zeggen dat dit niet zo is? De muziek refereert inderdaad naar de 90’s-indiesound. Niet retro, maar wel met een hoge dosis Pavement. Alternatief, maar o zo lekker poppy. Muziek waarbij je onmiddellijk de wereld om je heen vergeet, net zoals het moet dus!

De vorige single Listen waarin je bijna heel muzikaal alternatief Vlaanderen kan zien…

CONCERTDATA

20/07 – Antwerpen, Roof Concert
26/07 – Turnhout, Pre-Schol!Festival Acoustic Show
10/08 – Turnhout, Schol!Festival
27/09 – Antwerpen, Bar Costa
28/09 – Merksplas, Chapeau
05/10 – Diest, JH Tijl
06/10 – Mechelen, Kuub
12/10 – Gent, In De Ruimte
19/10 – Kortrijk, Gainsbar

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More