Home ReviewsAlbum Reviews POLDERRIFFS VOLUME 1 – Compilatie (Polderrecords)

POLDERRIFFS VOLUME 1 – Compilatie (Polderrecords)

by Patsker Omaer Beguin

De festival- en evenementenwereld spartelt door de huidige pandemiemaatregelen door een nooit geziene crisis. Releaseplannen werden verknoeid en shows werden afgelast. Gelukkig blijven heel wat mensen initiatieven nemen om de artiesten te steunen en een duwtje in de rug te geven tijdens dit ongewone en zwarte jaar. Het undergroud label Polderrecords brengt als ondersteuning een compilatie uit op vinyl met nummers van zes groepen die eigenlijk op het Alcatraz heavy metal festival zouden opgetreden hebben.

Deze compilatie heeft een zéér gevarieerde inhoud. De sfeervolle instrumentale stoner-postrock van Atomic Vulture zet de eerste rimpelingen van deze plaat op gang. Von Detta beweegt zich meer in het vaarwater van The Progerians, met scherpe, groovende stonergitaren en dito zang. Rawdriguez heeft nog maar in het voorjaar hun debuutplaat uitgebracht en mag kant A afsluiten met een stevig metalnummer voorzien van snedige gitaarriffs en krachtig zangwerk van Gunther Uytterhoeven.

Carneia hoeft eigenlijk geen introductie meer met hun pompende postmetal en het dynamische strot van zanger Jan Coudron. Met het livenummer Lay Down bewijzen ze nog maar eens een blijver in de Belgische metalwereld te zijn. Het trio MOTSUS rolt een zwaar stonerrocktapijt uit waarbij de herinneringen aan de hoogdagen van groepen als Kyuss en Sleep terug bovenkomen. Een iets vreemdere eend in deze compilatie is Darqo. Hun doommetal is atmosferisch geladen en – voorzien van psychedelische randjes die een uitdaging in zich dragen – een waardige afsluiter van deze verzameling is.

Hopelijk komt Polderriffs Volume 1 met een her-persing, want deze mooie vinylplaat die maar op driehonderd exemplaren uitgebracht werd, verkocht razendsnel uit.  

https://polderrecords.bandcamp.com/album/polderriffs-volume-i

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More