Home ReviewsAlbum Reviews pFeM – Before Rising Waters (Knotwilg)

pFeM – Before Rising Waters (Knotwilg)

by Patrick Bruneel

De Knotwilgbaas had ons bijna liggen. De ons toegestuurde cassette kreeg namelijk als beveiliging tegen het loskomen van de tape een minibeetje plastic tussen de wieltjes geschoven. Dat hadden we uiteraard niet opgemerkt, waardoor onze cassettespeler toch wel een heel vreemd extra geluid maakte. Gelukkig openden we bijtijds de lade en haalden de tape er uit. Met behulp van een potlood kregen we het bandje weer op de plaats waar het hoorde, merkten we de plastiekjes en konden we eindelijk luisteren naar Before Rising Waters zoals het is bedoeld.

pFeM, bewust zo getypt omdat iedere tekstverwerker automatisch de p als hoofdletter en de f als kleine letter zet en dat dus fout is, bestaat uit het duo Erik Minkkinen (Sister Iodine, Discom, Intertecsupabrainbeatzroomboyz, het Deco-label) en Pierre Faure (Sun Stabbed, La Morte Young, het Dysmusie-label). De twee Fransen, de ene wonend in Parijs, de ander in Grenoble, maakten in 2017 twee gelimiteerde cassettes en blazen hun gezamenlijk project nieuw leven in voor onderhavige gelimiteerde cassette.

Beide heren manipuleren hun gitaren tot er een stevige drone uit komt die ietwat verontrustend uit de boxen komt. Drie stukken zijn het geworden, twee nummers van net geen tien minuten op de A-kant en het negentien minuten behelzende Oostende op de B-kant.

Wetende dat Knotwilgchef Johan Loones een fervente liefhebber is van Nieuw-Zeelandse gitaargoden als The Dead C en Flying Saucer Attack verwondert het ons geenszins dat hij stond te springen om deze tape uit te brengen, want muzikaal gaat het helemaal die richting uit.

Heerlijke gitaarsoundscapes die meer te vertellen hebben dan zomaar de zoveelste droom. Wie een fysiek exemplaar wil: haast is deze keer wel goed.

Bandcamp / Facebook / Knotwilg Records

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More