Home Belgisch BELTOON: CHARLOTTE JACOBS.

BELTOON: CHARLOTTE JACOBS.

by Didier Becu

Met de beltoon van de dag hebben we meteen nieuw talent beet, ofschoon heel wat lezers Charlotte Jacobs beslist zullen kennen van haar vorig project Seiren.

Op 31 mei verschijnt de eerste ep van deze artieste die in Gent is opgegroeid en nu in Brooklyn woont, en Lovesong is het eerste wat wij daaruit horen. Een song waar trouwens een videoclip van Haisi Hu bijhoort. Na te hebben afgestudeerd aan het Conservatorium van Gent ging de Gentse zangeres in zee met allerlei artiesten en dito projecten, maar dit is zoals men zegt haar eigen ei.

Deze song die zijn inspiratie haalt uit de natuur werd door Charlotte op een kleine Casio bedacht en nadien bijgeveild door producer Zubin Hensler die samenwerkte met Half Waif, Hannah Epperson en de Fleet Foxes. We schrijven wel veilen, maar Charlotte behield het minimalistische. Zo moet je Lovesong als het geluid van de oceaan ervaren, met daarin  de golven van eb en vloed. Muzikaal plaatst Charlotte haar inspiraties bij iconen als Björk, Laurie Anderson en Pauline Oliveros.
Zelf zouden we zweren dat de muziek van Charlotte (ten minste als je een artiest op één song kan beoordelen) op het kruispunt staat van het intieme dat Tristan uitstraalt en het majestueuze, ingetogen dramatische van Trixie Whitley. Je merkt het, luisteren is de boodschap. Alweer! 

Charlotte komt op 9 juni de ep voorstellen in Bar Mirwaar in hartje Gent.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More