Home ReviewsAlbum Reviews OUBYS – Synaptic Strategies (Ogula Records)

OUBYS – Synaptic Strategies (Ogula Records)

by Patsker Omaer Beguin

Hier konden we niet omheen, punt. Oubys is één van de meest onderschatte en tegelijkertijd één van de meest boeiende elektronische acts van België op dit ogenblik. Wannes Kolf liet ons eind 2023 terug een staaltje ranzige elektronische duisternis horen met Klopfgeist, een heerlijk horrorklanklandschap.

Kolf produceert al sedert 2008 regelmatig interessante albums die variëren van ambient, gemanipuleerde veldopnames tot experimentele live improvisaties. De fascinatie om met geluidsconstructies de luisteraars en fans te bedwelmen door op een uitdagende manier de synapsen (de plek in onze hersenen waar twee zenuwcellen met elkaar communiceren) fysiek te beïnvloeden is een inspirerende drijfveer geworden voor onze Limburgse klankalternator.

Synaptic Strategies is een album waar de liefhebbers van diepe en provocerende elektronische signalen zullen van genieten. Tanden flossen met prikkeldraad, oortjes poetsen met scheermesjes; dat zijn de woorden die ons te binnen schieten tijdens het beluisteren van dit elektronische meesterwerkje.

Kolf gooit met repetitieve en verslavende soundscapes, knetterende frequenties, lugubere kosmische signalen en verstikkende sonische dampen die als het ware uit een op hol geslagen gehoortestapparaat komen.

De mastering van dit sublieme album was in de handen van de Italiaan Raffaele Pezzella (Sonologyst). We raden Pezzella dan ook aan om Synaptic Strategies op één van zijn labels fysiek uit te brengen. Synaptic Strategies bevat diepe elektronische klankweefsels die als een microgolfoven de hersencellen gaan opwarmen en op een sonische wijze de zintuiglijke percepties laten muteren naar een duistere spiegelwereld. Hersenreinigingen tijdens het consumeren van dit Oubys pareltje zijn dan ook een absolute zekerheid. Onze schrijfinspiratie kreeg hierdoor een extra welgekomen boost.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More