Home Singles PALE BLUE EYES – Reason (Full Time Hobby/Konkurrent)

PALE BLUE EYES – Reason (Full Time Hobby/Konkurrent)

by Bart Verlent

Het Sheffieldse trio Pale Blue Eyes bracht in september hun tweede album This House uit waarop ze een schitterende combinatie van dreampop, shoegaze en kraut brengen. Terwijl hun Europese tournee (ons land stond niet op het programma) net afgelopen is en ze nu in eigen land de nieuwe plaat aan het promoten zijn, brengen ze al een nieuwe single uit die niet op het album terug te vinden is.

© Pale Blue Eyes

Reason ligt volledig in de lijn van de nummers van This House. Op de achtergrond loopt er een krautachtige-synthsequence terwijl Matt Board zijn tekst bijna fluistert en de zweverige gitaarakkoorden het nummer af en toe wat kleur geven.

Of het nummer dateert van tijdens de albumopnames of dat het erna is opgenomen, weten we niet. Maar het is in elk geval een zalige track die gelukkig niet in de vuilnisbak is beland. Het is een sprankelend nummer dat je helemaal meesleurt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More