Home ReviewsAlbum Reviews OSKI – Glow Up

OSKI – Glow Up

by Brent Van Hout

De uit Antwerpen afkomstige producer en rapper O S K I brengt met Glow Up zijn tweede ep uit, na Homemade van vorig jaar. Als 11-jarige nam hij deel aan The Voice, en sindsdien focust hij zich op eigen muziek. Alhoewel de beats origineel zijn, zijn er nog wel wat werkpuntjes aan de teksten.

Glow Up start krachtig, met stevige bassen, een goed geproducete beat en met genoeg variatie om het interessant te houden. Tekstueel daarentegen verveelt het snel: de ‘bitches’ en ‘thots’ (“that hoe over there”) vliegen je om de oren. Hoewel de tekst inhoudelijk niet per se ons ding is, is de flow het dan weer wel: de energie en goesting spatten ervan af. Je kan horen dat O S K I staat te springen om nog meer muziek op ons af te vuren.

Ballin’ heeft één van de betere beats op de ep, en ook één van de creatievere teksten. Alleen spijtig dat ook hier weer wat clichés passeren. Vermelden dat je naar de Gucci-store gaat is echt, echt, écht niet nodig om een goed nummer te maken, net zoals de skrrt skrrt om de haverklap.

Cut it Up is een heel krachtig trapnummer dat uit zijn voegen dreigt te barsten, we kunnen ons inbeelden dat dit live wel voor serieuze beweging kan zorgen. Dit nummer maakt een segue naar Black Tinted Windows pt2, een riskante overgang omdat dit nummer een veel tragere, soulachtige flow heeft die ons doet denken aan Momma van Kendrick Lamar.

Als afsluiter een ode aan de plaats waar hij is opgegroeid, 2140, de postcode van Borgerhout. Toch het meest teleurstellende nummer van Glow Up, een zwakke beat in vergelijking met de rest van de ep, waarop een tekst staat die er averechts op flowt. Het had een mooie ode kunnen worden aan de beruchte Antwerpse buurt, maar dat is het spijtig genoeg niet.

Over het algemeen staan de beats op de ep sterk in hun schoenen: krachtig, aanwezige bounce, goed geproducet en met oog voor details. De zang en rap van O S K I klinken ook uitstekend, de zang is bijna foutloos en nergens misplaatst, en hij laat zien dat hij de flow van de beats voelt als hij rapt. Het enige werkpuntje is de tekst, die klinkt vaak niet origineel en grijpt makkelijk terug naar clichés. We kijken uit naar toekomstig werk van O S K I, maar hopen dat hij dan over iets anders schrijft dan geld, bitches, ho’s, en de club. Het is gewoon niet geloofwaardig.

Brent Van Hout

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More