Home Belgisch ALONE IN THE FRIDGE

ALONE IN THE FRIDGE

by Bart Verlent

Het Mechelse viertal Alone In The Fridge heeft een passie voor rock en grunge. Ze brachten twee ep’s uit en ze zijn volop bezig met nieuwe nummers te maken. We haalden ze even uit de koelkast voor een interview.

Met een groepsnaam als Alone In The Fridge moeten jullie wel uitleggen waar die in godsnaam vandaan komt?
De groepsnaam komt uit een oud nummer dat Boris jaren geleden geschreven heeft. Het beschrijft een gevoel dat ons allemaal wel eens overvalt, dat je even ten einde raad bent en in een koelkast wil kruipen. We weten niet of onze muziek er voor iets tussen zit, maar we hebben Joaquin Phoenix duidelijk geïnspireerd voor zijn geïmproviseerde (en nu al memorabele) scene in Joker waar hij ten einde raad zijn koelkast begint leeg te halen en er zelf in kruipt. (lacht)

Wat zijn de grote invloeden van de Alone In The Fridge sound?
Hoewel we een zeer brede muzieksmaak hebben gaande van pakweg Roy Orbison tot Sepultura, zijn we allen sterk geïnspireerd door de alternatieve rock van de afgelopen decennia. De drie gitaristen zijn opgegroeid in de 90’s, de hoogdagen van de grunge en alternatieve rock. De sound van epische bands als Nirvana, Radiohead, Pearl Jam, Therapy?, Kyuss en Greenday zijn nog steeds hoorbaar in onze muziek.
Onze drumster Britt kan zich meer vinden in de classic rock van Pink Floyd, Dire Straits, Bruce Springsteen, maar ook QOTSA, AC/DC, Ignite, Rise Against of Guano Apes. Een brede waaier aan invloeden, als het maar naar scheurende gitaren ruikt! We hebben in 2018 onze eerste ep Freezer opgenomen in de legendarische bluesrock Studio Fandango en de samenwerking met Dirk Lekenne heeft onze sound ook mede bepaald. Hij haalde echt de beste elementen uit onze muziek naar boven en dat hoor je ook op die eerste ep, nog steeds te vinden op Spotify. In 2019 hebben we dan ook niet getwijfeld om onze tweede ep (No Destination) opnieuw bij hem te gaan opnemen. En ook de volgende plaat zal in samenwerking met hem het levenslicht zien.

Boris, Kemo en Dirk hebben al in diverse bands gespeeld, was dat altijd ‘rockmuziek’?
Inderdaad. Gitaren en de rocksound stonden steeds centraal ook al werd er af en toe op repetities geëxperimenteerd met mondharmonica of synthesizers. Dirk heeft in de 90’s een punkrockband en een eerder arty rockband gespeeld, nadien in diverse bands waar rockmuziek toch steeds de basis was. Kemo en Boris speelden ook in verschillende bands, of liever bands die onder verschillende bezettingen hebben bestaan. We hadden op een bepaald moment samen een band, waarmee we in het verleden veel hebben opgetreden. Omwille van omstandigheden zijn we uit elkaar gegaan in goede vriendschap. Toen enkele jaren geleden Boris verhuisde en niet ver van Dirk ging wonen, hebben we dat terug opgepikt. Met de komst van Britt op drums was onze bezetting compleet en zijn we aan het AitF verhaal begonnen. Samen hebben we de beste oude nummers herwerkt en ook nieuwe geschreven.

Vorig jaar speelden jullie 15 optredens wat zeker niet mis is voor een beginnende band. Hoe komen jullie aan al die optredens en wordt dit jaar ook zo druk?
Yes. We zijn supercontent over vorig jaar, het was echt zalig om die 15 concerten te geven, beseffende hoe moeilijk het tegenwoordig is om aan “gigs” te geraken. Het hadden er zelfs meer kunnen zijn, maar we konden ons niet altijd alle vier vrijmaken. We hebben wel enorm veel werk gestoken in het contacteren (en ambeteren) van concertorganisatoren en dat heeft uiteindelijk geloond.
Ook hebben we enkele gratis optredens verzorgd om onze schouders te zetten onder enkele goede doelen waar we heel hard achter staan. Zo speelden we op Levensloop, het event van de Stichting tegen Kanker, en ook tijdens de Warmste Week hebben we het beste van onszelf gegeven tvv de vzw Barts Weg. Daarnaast werden we zelf gecontacteerd voor enkele optredens, omdat de organisatoren ons gezien hadden en ons zelf op hun affiche wilden zetten. Voor het komende jaar staan er voorlopig nog niet veel optredens op de agenda, dus  organisatoren mogen ons zeker contacteren om hun affiche te vullen. Check zeker onze muziek via de courante online kanalen en laat gerust iets weten. We staan echt te springen om er dit jaar terug een lap op te geven, en inmiddels werden ook enkele nieuwe songs verder afgewerkt, die we dolgraag willen loslaten op de wereld.

Over wat gaan jullie teksten en waar halen jullie de inspiratie om deze te schrijven?
De teksten worden door Boris en Kemo geschreven, en gaan eigenlijk over zeer herkenbare zaken. Hoop en wanhoop, liefde en verdriet, de roes en de kater, teleurstelling en geluk. De teksten zijn gewoonlijk eerder een idee of concept dan een echt uitgewerkt verhaal. Iedereen kan en mag er van ons zijn eigen verhaal of gevoelens in projecteren en voor zichzelf invullen waar deze teksten over gaan.

Van wie zouden jullie het voorprogramma willen spelen en waarom?
Wow, zalige vraag. We laten ons volledig gaan, en de lijst is niet gelimiteerd noch realistisch maar aangezien je de vraag stelt.. (lacht):
Nirvana.. Dat zal in elk geval bij een droom blijven. Helaas hebben we ze nooit aan het werk kunnen zien, maar ze waren onze eerste echte idolen en wereldsterren die nooit naast hun schoenen zijn gaan lopen.
Onder het motto “Dream big” graag  Pearl Jam, Foo Fighters (we vinden het zalig dat Brutus nu die eer krijgt, daar zijn we positief jaloers op) en Radiohead (lacht). Niet alleen omdat deze fantastische artiesten uit onze jeugd nog actief zijn, maar het lijken ons ook stuk voor stuk topkerels op persoonlijk vlak. Ontmoet nooit je helden wordt gezegd, maar voor hen willen we wel een uitzondering maken. Dichter bij huis zouden we ook tekenen voor Belgische band zoals The Scabs, Raketkanon (voor hun comeback misschien) of The Hickey Underworld, maar zeker ook voor minder bekende groepen als Beaten By Hippies, The Guru Guru, Capitan of Wheel of Smoke. Ja de lijst is wat ons betreft gelukkig eindeloos. Eigenlijk zijn we vooral blij met elk optreden waarvoor we gevraagd worden. Het is echt een zegen om je muziek te kunnen delen, vooral omdat we hard aan onze songs gewerkt hebben en best trots zijn op het resultaat.

Wat zijn de toekomstplannen voor Alone In the Fridge?
We gaan op korte termijn een nieuw repetitiekot moeten zoeken, daar gaat even veel energie naar toe. Maar verder gaan we blijven doen wat we graag doen. Muziek maken, opnemen, optreden. Daar genieten we echt van. We werken constant aan nieuwe songs en de beste gaan we dit jaar graag opnieuw opnemen bij onze vrienden van Studio Fandango. Dus like onze Facebookpagina, volg onze Spotify-pagina en dan kom je het vanzelf te weten.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More