Home Belgisch OPROER – Dolores

OPROER – Dolores

by Gert Vanlerberghe

Oproerkraaiers in de Belgische rockmuziek. Dat het verdorie nog eens tijd werd. Met de aanstekelijke – wat zeggen we? – verslavende – debuutsingle Dolores legt de Aalstse rockband OPROER de lat hoog voor zichzelf.

De gitaren zijn speels en luchtig – we denken meteen aan de vele hits op de eerste twee platen van de Arctic Monkeys. Het korte Dolores komt als een goederentrein uw woonkamer binnen – that’s right, zonder kloppen. Eens bekomen laten we ons met plezier meedrijven op een relatief rustig ritme, zonder dat er echter wordt getalmd. Het moet vooruit gaan tegenwoordig, dat hebben deze vier heren begrepen.

Na wat haast gezellige strofes en een catchy brug krijgt de zang een rauwere kleur, winnen de gitaren aan kracht en wordt de rest van het nummer ons genadeloos door de strot geramd. Tegen het einde gaat de gitaar gierend haar boekje te buiten terwijl ze een steeds krachtigere zang tracht bij te staan, die ten slotte nog één keer die ene naam uitschreeuwt. De naam die in betere tijden om de paar uur uit onze radio zou dreunen. Wij zijn fan, snakken naar meer, en hopen tegen beter weten in alsnog op een hoge plaats in De Afrekening. Tijd voor oproer – of toch maar die goederentrein – in het hoenderhok.

Artwork: Julie Rommelaere

Facebook

Website

Vi.be

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More