Home ReviewsAlbum Reviews MUZIEKVERENIGING DE CLINGSE BOSSEN – Muziekvereniging De Clingse Bossen (Wazever / Consouling Agency)

MUZIEKVERENIGING DE CLINGSE BOSSEN – Muziekvereniging De Clingse Bossen (Wazever / Consouling Agency)

by Bootsie Butsenzeller

Een vereniging en al zeker een muziekvereniging hoeft niet per definitie een groot leden bestand te hebben. Ex-Antwerpenaar Lars Senders en nu woonachtig in Clinge, verenigde zich dus met de aan de andere kant van het Belgisch-Nederlandse grensbos wonende Jan D’Hooghe.

Beide heren hebben in het verleden al wat muzikale waters doorzwommen, zo was Senders frontman van het helaas ter ziele gegane Lo-An en mepte D’Hooghe de drums in de vernieling bij Orgasmaddix en ook nog even bij Vive La Fête. De basis van het duo bestaat dus uit slagwerk en gitaar of bas, maar daar komen uiteraard én gelukkig nog een boel verzamelde muziek en studioprullen bij kijken.

Het gitaarspel is zoals bij Lo-An nog steeds van het ontroerende wenende dromerige en tokkelende soort, toch alvast in opener Bloementuintje ondersteund door vaak droge smaakvolle wollige drum tikken en herbergt ook z’n postrock uitbarsting. Sequences worden ook fijntjes in het geheel geïntegreerd en dat zorgt voor aangename funky momenten.

In C’est La Faute A Depeche Mode mogen ze logischerwijs zelfs de boventoon voeren. De remix versie van deze track die we voor Record Store Day als gratis download cadeau kregen, kwam alvast dichter in de buurt bij de vernoemde schuldigen dan de plaatversie, die eerder aanleunt bij Apparat Organ Quartet of Trans-Am.

Een ranzige ruige bas domineert in het veel te korte Han Bennink, opgedragen aan de gelijknamige drumlegende.  Diezelfde korrel zit ook op de synths in single Harstad en worden er op toms duistere demonen gelost, het maffe afromotiefje op het einde brengt ons de kortstondige zonnestraal.

Wij waren al overtuigd bij één van de eerste live optredens van De Clingse Bossen, hun debuut met z’n prachtige dynamiek en uitgekiende sound is alvast een persoonlijke topfavoriet van dit jaar. Toch vragen we ons weleens af waarom ze vast gehouden hebben aan het louter instrumentale, hoewel het géén gemis is wéten we immers dat Lars over een beklijvende stem beschikt die occasioneel best wel eens als extra instrument ingezet kon worden. Een tip voor de volgende plaat kerels, maar deze kaderen we alvast in.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More