Home ReviewsAlbum Reviews NUBOTS – We Are Nubots (King Dick Records)

NUBOTS – We Are Nubots (King Dick Records)

by Jos Buersens

Er zijn altijd platen die om één of andere reden onder de radar van het grote publiek blijven. Te underground? Te weinig marketing? Te speciaal? Wie zal het zeggen? Wij willen in ieder geval de eerste release van Nubots alsnog de aandacht geven die het verdient.

Dat de tweede generatie Riot Grrrl bands, ook in België, aan een opmars bezig zijn, hebben we in het verleden al kunnen zien met bands als Cocaine Piss. Ook de sci-fi punk van Nubots rekenen we graag tot deze tweede generatie.

De eerste release We Are Nubots werd in mei op de wereld losgelaten. (Ja we weten het, ook wij missen soms al eens een release.) De home-dubbed cassettes van Nubots: Wim de Busser, Aarich Jespers en Yasmin Van de Rauwelaert bevatten negen tracks aan agressieve buitenaardse punk. De meeste nummers flirten met een lengte van twee minuten; verwacht je dus aan kort en krachtig!

Drumcomputers, robotstemmen, spacey geluiden, onverstaanbare vocals, agressieve gitaren, … noem het en het staat op de Nubots cassette. Met songtitels als: Human Interference, The Wizard King, Go Go Nubo Power en Sick Thoughts Means Sick World, weet je bovendien dat je geenszins een release van de doorsnee singer-songwriter in huis haalt.

Dat je deze vreemde release in je collectie moet hebben, is een evidentie. Gelieve je dus snel naar de Nubots bandcamp te haasten, 5 euro neer te tellen en de cassette aan te kopen.

De redactie raadt tenslotte aan om bij het beluisteren van We Are Nubots zelfgemaakte “alien” antennes van zilverpapier te dragen. De cassette op een andere manier beluisteren, lijkt ons gewoon absurd en ondenkbaar.

Nubot long and prosperous!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More