Home ReviewsAlbum Reviews NOVGROD – Rodent (Sentimental).

NOVGROD – Rodent (Sentimental).

by Didier Becu

Onnodig je te vertellen dat sentimental records (inderdaad, van Fenne en Kobe van de Whispering Sons) één van de te volgen labels is. Onlangs werd bekend gemaakt dat zij de nieuwe ep van de Brugse postpunkformatie Sunflower zouden uitbrengen, en natuurlijk is er ook O Hi Mark van El Yunque die je gerust in uw top tien van 2019 mag plaatsen van plaatjes die iets doen met u.

El Yunque heeft trouwens alles te maken met Novgrod, gewoonweg omdat dit het soloproject is van zanger-gitarist Giel Cromphout. Binnenkort verschijnt op sentimental zijn zevende (!) plaat en Rodent is daar het eerste voorsmaakje van.

Hoewel je er niet de extravaganza van zijn band in terug vindt, hoor je wel die zelfde bokkige aanpak. Bedroompop die verder gaat dan bedroompop, een song waarvan je na een paar beluisteringen de woorden “dit is redelijk fantastisch” begint te fluisteren. Geniale ingetogen pop die door de doorsnee mens nooit als pop omschreven zal worden.

Slogans verschijnt op 14 december, het zou een tip voor onder de kerstboom kunnen zijn.

Facebook

Bandcamp

sentimental

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More