Home Reviews Nieuw werk van HAVIKS NEST

Nieuw werk van HAVIKS NEST

by Nel Mertens

Als artiest creëert de Gentse monniker Haviks Nest niet alleen muziek, maar maakt hij ook de kunstwerken om deze te illustreren. Hij schrijft af en toe ook wat filosofische teksten en poëzie, die we gereflecteerd zien zijn songsteksten.

In de loop van de jaren, proefde hij van verschillende genres bij het creëeren. Van stoner, rock tot noise en electro. De tracks die hij de laatste jaren maakte, steunen weliswaar altijd op stevig gitaarwerk op een elektronische basis, sterk gekenmerkt door een unieke stijl van ritme.
Hij liet de laatste weken heel wat nieuws horen.

Zo krijgen we de noisy elektronische hulpkreet te horen in Help. Een eclectisch, noisy nummer dat gedragen wordt door een knap, zware ritmesectie en voorzien is van ‘vuile’ details. Halverwege worden er lichtgevende snaren toegevoegd, hoewel de dreigende urgentie van de kreet voelbaar blijft tot in de laatste seconden, die oplopen naar een stompig, hoekige trancesfeer.

We krijgen ook remasters van I Am The Kahn en Into The Dark, twee nummers die hij eerder al releasede. Daarbij wordt I Am The Kahn vooral gedragen door een natuurlijk klinkende percussie, waarop knap gitaarwerk gelegd werd waarbinnen donker ijle vocalen als een mantra zweven.
Percussie neemt ook een hoofdrol op zich in het meer duistere Into The Dark. Gitaren overheersen terecht sterk in zwaarte. Spaarzame woorden worden er al even donker op gedropt.
Twee heerlijke nummers – die je geen seconde lossen – om in te verdwalen!

En dan is er nog de release Planets, waaronder we Activate en Driving vinden. Twee heel andere nummers, op electro gebaseerd. Met bubbelende synths en poppende ritmes, die een eigthiessfeertje in zich dragen. In deze twee tracks laat Haviks Nest horen hoe hij de sfeer in zijn nummers ook helemaal kan laten veranderen door zijn stem op diverse manieren in te zetten.

Nummers van deze Gentenaar zijn altijd een beetje een ‘ontdekkingsduik’ in het vertrouwde onbekende!

Facebook Bandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More