Home ReviewsAlbum Reviews NICOLAS MICHAUX – Amour Colère (Capitane Records)

NICOLAS MICHAUX – Amour Colère (Capitane Records)

by Bart Verlent

De Brusselse singer-songwriter Nicolas Michaux is geboren en getogen in België. Hij leeft momenteel deels in zijn geboortestad, waar hij deel uitmaakt van Capitane Records, en deels met zijn familie op het Deense eiland Samsø waar hij groenten en songs kweekt. In 2016 verscheen zijn debuut waarop Michaux songs in het Frans en Engels brengt die Franse chanson, Amerikaanse singer-songwriter, primitieve rock en new wave combineren.

(c) Nicolas Michaux

Het album opent met het dromerige Harvesters en A Nouveau waarin we een mix horen van Air en Serge Gainsbourg. De intro van Enemies lijkt wel wat op Broken English van Marianne Faithfull alhoewel de stem van Michaux veel zachter is. In Parrot horen we de invloed van de Talking Heads, lekkere funky new wave. Met het instrumentale titelnummer gaat de Brusselse singer-songwriter terug de zweverige kant uit, terwijl hij met Une Seconde Chance een Frans lo-fi pareltje uit de vingers schudt.

Voor Factory Town combineert hij Talking Heads invloeden met jaren 70 pub rock die we ook in Cancer kunnen terughoren. Waarna hij met Nos Retrouvailees een typische Franse chanson brengt die zo uit de jaren 80 zou kunnen komen. Met het pakkende Every Word sluit Nicolas deze afwissende plaat af.

Het lijkt soms alsof Michaux aan het zoeken is welke kant hij juist wil uitgaan. Terwijl hij soms kan ontroeren met straffe nummers valt hij helaas ook soms terug in gedateerde rock die niet blijft boeien. Pakweg 70% van deze plaat zijn beklijvende singer-songwriter nummers, de 30% zien we graag over het hoofd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More