Home Belgisch JONI SHEILA – Charade (Eigen Beheer).

JONI SHEILA – Charade (Eigen Beheer).

by Felix Sandon

Wie door de straten van Gent struint, kan daar weleens Joni Sheila aantreffen terwijl ze aan het busken is. Vanaf vandaag doet deze globetrotster dat ook met haar nieuwe single, het wondermooie Charade.

Na een dromerige intro, waar de stem van Joni heerlijk broos en ochtendlijk doorbreekt, duwt ze het gaspedaal in en zijn we vertrokken voor een perfect geconstrueerd popnummer dat opbouwt naar een prachtig openklappend refrein. De beelden die Joni in haar tekst gebruikt (muren, gesloten deuren en sleutels) zijn vertrouwd, maar passen in het verhaal dat ze hier wil vertellen.

‘You’d think I’d learn, but that’s my style,’ zingt Joni. In elk geval weet ze ook een pakkende videoclip af te leveren. Met een zangeres die de kijker recht in de ogen kijkt en treurt om een gebroken hart, balanceer je op de rand van de sentimentaliteit, maar het rauwe zwart-wit, het strakke camerastandpunt en natuurlijk Joni’s klassevolle stem zorgen dat dit nergens holle huilerigheid oplevert.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More