Home ReviewsAlbum Reviews MYRIAD DRONE – Arka Morgana (Bird’s Robe)

MYRIAD DRONE – Arka Morgana (Bird’s Robe)

by Patrick Bruneel

Zoals gebruikelijk bij Bird’s Robe neemt het label een band op in hun rooster voor nieuw werk en beginnen ze steevast met het heruitbrengen van ouder werk, weliswaar op grotere schaal en universeler dan het voorheen verkrijgbaar is. Zo is dat dan ook voor dit Myriad Drone, wiens Arka Morgana de eerste keer het levenslicht zag in 2019.

Uit Melbourne, Australië komt de band rond gitarist en zanger Shane Mulholland (zijn familienaam heeft hij alvast mee, gezien de cinematografische postrock die zijn band maakt) die de teugels strak in de hand hield bij de opnames. Sindsdien is de band nog verder uitgebreid met een aantal extra muzikanten, wat Myriad Drone ongetwijfeld tot een nog strakker en veelzijdiger ensemble maakt.

Acht nummers staan er op het album, die ietwat dromerige postrock maken die inderdaad heel filmisch klinkt en het vooral van rock moet hebben. Waar veel gelijkaardige bands graag rustiger stukken en soundscapes inlassen, is dat bij deze bende minder het geval.

Het zit allemaal namelijk heel goed in elkaar, zeker muzikaal. Alleen met de stem, die niet echt woorden kweelt maar toch hier en daar prominent aanwezig is, werkt ferm op onze zenuwen. Telkens een van de twee stemmen het keelgat open zet, neigt het geluid te veel naar progrockgedoe, en daar hebben we bij Arka Morgana geen zin in.

Snaveltje toe en gaan voor het volgende album. En als ze het niet willen horen, wel, da’s dan hun probleem.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More