Home ReviewsAlbum Reviews MUSIC FOR INSTALLATIONS – Fractions Of Unity (Wool-E Discs)

MUSIC FOR INSTALLATIONS – Fractions Of Unity (Wool-E Discs)

by Patsker Omaer Beguin

Met een release titel die tijdens de “blijf in uw kot” periode toch even tot nadenken stemt, strooit Music For Installations toch wat prikkelende peper in onze elektronische neusjes. Pieter Gyselinck is niet alleen de man achter het ambient project Lounasan en de tweede helft van het elektronische duo Cycles Of Moebius, hij laat ook een lugubere en experimentele zijde van zichzelf horen met Music For Installations.

Fractions Of Unity bestaat uit tien sonische fractalen die zich openen als oneindige geluidscomposities gevuld met de weerspiegeling van een gespleten persoonlijkheid. Het Dr. Jekyll and Mr. Hyde-gevoel merkten we al in de verschillende andere projecten van Gyselinck op welke nog eens wordt uitgediept op Fractions Of Unity. De golvende soundscapes wisselen elkaar af met donkere drones die een griezelige sfeer van waanzin produceren. Door middel van geheimzinnige signalen, samples en percussie krasten de klankconstructies van Gyselinck blijvende littekens op verschillende plaatsen op onze harde schijf.

Aan experiment geen gebrek, we zaten vastgekluisterd aan de synthetische en dreigende geluidspulsen die langzaam allerlei stofdeeltjes met gestoorde klanken aan de oppervlakte deden komen. Het onaardse riedelen gonsde als een mechanische bijenpopulatie tussen de trommelvliezen heen. De duistere en machinale opbouw van de tracks werd ingekapseld met bizarre signalen die een sterk gevoel van panische verstikking verwekten.

Fractions Of Unity luistert als een experimentele ambient  drone trip die tot een boeiende en dreigende elektronische blok vol prikkelingen gewalst werd. Music For Installations zit helaas nog in het vakje onbekend is onbemind, met deze release mag daar zeker wat verandering in komen. Een Belgische topper in het genre.

https://musicforinstallations.com/

https://belgianneumusik.be/album/wed076-bnm030-fractions-of-unity-ambient-soundscapes

https://musicforinstallations.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More