Home ReviewsAlbum Reviews MR. MYST – We Will Rise (Sleazy Rider).

MR. MYST – We Will Rise (Sleazy Rider).

by Theo De Rycke

Het jaren ’80 fenomeen van de glam- en sleazerock is de laatste jaren weer flink in opmars. Zo is er bijv. Wildfest waar dit genre uitgebreid aan de bak komt. Ook ontspruiten er steeds meer nieuwe bands die de glam en glorie nieuw leven inblazen. Mr. Myst is zo één van die bands, in 2013 opgericht in Oostende en nu, met een ep achter de rug, klaar voor een hun debuutplaat. 

We Will Rise begint met From The Ashes, een korte, instrumentale intro om er daarna meteen in te vliegen met Forever And A Day. De nodige hey’s, hohooo’s en meeschreeuwlijnen die het genre typeren, zijn in deze track al talrijk aanwezig en zullen in volgende songs herhaaldelijk naar voor komen. 

Verrassend op deze plaat is de coversong The Look van Roxette. Het is altijd gewaagd zo’n megahit onder handen te nemen maar Mr. Myst heeft er zijn eigen twist aan kunnen geven en het in een rockjasje met zilveren spikes gegoten.

Uitschieter op deze plaat en de slottrack is partycracker 2FU4U, of voluit Too Fucked Up For You, een ideale afsluiter voor deze plaat of liveshow die nog minutenlang in je hoofd blijft nazinderen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More