Home Belgisch BELTOON: ECHO BEATTY

BELTOON: ECHO BEATTY

by Didier Becu

Annelies Van Dinter is een naam die je in de Belgische muziekwereld altijd wel ergens tegenkomt. Ze begon bij Styrofoam en werd al gauw gevraagd bij Trixie Whitley, Mauro Pawlowski, The Black Heart Rebellion en Bed Rugs. Maar zelf hebben we haar nog altijd het liefst met haar eigen project Echo Beatty waarmee ze twee prachtalbums afleverde (Tidal Motions en Nonetheless).

Ondanks het succes van de tweede langspeler werd het nadien stil rond de Belgische zangeres. Dit had alles te maken met het verwerken van persoonlijke problemen en ook omdat Echo Beatty aan herbronning toe was. Voor de fans was het afwachten wanneer Annelies met iets nieuws op de proppen zou komen. En jawel, in oktober verschijnt haar nieuwe ep bij Unday Records en die op 16 november in de Trix wordt voorgesteld.

Een eerste nummer daaruit (Ode To The Attempt) is nu via de streamingdiensten te beluisteren en ook al zijn we ons bewust van de clichés zeggen we het toch: Echo Beatty klonk nog nooit zo intens en prachtig als hier. Stijlvolle dreampopsoul met een stem die je omverblaast en waarmee ze onmiddellijk op één lijn komt te staan met grote madammen als (jawel) Trixie Whitley of Melanie De Biasio. Zeer straf, en onze beltoon van de dag!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More