Home ReviewsAlbum Reviews MONRAD – Monrad (Eigen Beheer).

MONRAD – Monrad (Eigen Beheer).

by Patrick Bruneel

De man achter de naam Monrad is geboren en opgegroeid in het West-Vlaamse Kortrijk. Hij reisde vijftien jaar rond alvorens in een pittoresk Italiaans dorpje een vaste stek te vinden. Dicht bij de bergen, dat leek hem wel wat.

Muziek maken deed hij al eerder, met de band Rencontrez l’Amour. Dat Kortrijkse kwartet bracht een demo en een album uit, respectievelijk Brazilian Wax en Born Of Punk En Reverb. Punk en surf als we het even nazoeken, want gehoord hebben we die muziek niet. Veel brokken zal de band ook niet hebben gemaakt vermoeden we.

Nu de man die zich Monrad noemt veertig is geworden, vindt hij het tijd om weer eens muziek te maken. Met de hulp van Filip Tanghe, met wie zijn vorige band in 2006 werkte voor hun album, en die ondertussen naam maakte in het circuit voor zijn werk met Balthazar en Warhaus. Op twee nummers doet ook Bert Desmet mee (drums), ook al iemand die hij opviste van zijn vorige band.

Samen knutselden ze vijf atmosferisch getinte liedjes in elkaar. Vertellende zang gebaad in brave muziekjes die fans van de betere Vlaamse pop wel zullen bekoren. Kleine liedjes over het leven van alledag. Voornamelijk ingetogen, de midlifecrisis is er nog niet helemaal doorgekomen. Het Engels mocht iets beter zijn, of het ligt aan het accent, dat kan ook, maar er lijkt iets niet helemaal te kloppen.

Zelf worden we warm noch koud van de liedjes, al zijn ze zeker niet slecht gemaakt. Het speelplezier en de goesting om liedjes te maken zijn wel duidelijk hoorbaar, dus jonge hipsters die liedjes willen horen die net zo proper gewassen zijn als hun hippe baardje, zullen hier zeker iets mee kunnen.

Gratis te downloaden op Bandcamp, dat is mooi meegenomen.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More