Home Belgisch Wük Gent, Café Woest (06/02/2019).

Wük Gent, Café Woest (06/02/2019).

by Luminous Dash

WÜK, Try-Out @ Café Woest – 06/02

Café Woest, hipster kroeg in de Brugse Poort in Gent, vormde vorige week woensdag het druk beklante decor voor de try-out die de  postrock-formatie WÜK er speelde. Even afstemmen vooraleer het grote werk aan te vatten. Met zittend publiek en zonder p.a.

De vierkoppige band met een sterk gevoel voor fijnmazige soundscapes heeft zijn eerste album al even klaar. Zes verrassend subtiele instrumentals met onmogelijk lange songtitels sterk. De eerste langspeler wordt volgende maand met een releaseshow in Gentbrugge (16/3 – In De Ruimte) de wijde wereld ingestuurd. Aan publieke belangstelling voor het uitprobeer-concert alvast geen gebrek.

Dat publiek kreeg een set voorgeschoteld die net iets verder sprong dan het simpelweg afhaspelen van de aankomende plaat. Twee oudere nummers die de plaat niet haalden kregen een plaats op de setlist. Net als één volkomen nieuw nummer. Dat werd gespeeld net na het korte commerciële praatje ten voordele van de plaat; “en het volgende nummer is eigenlijk nieuw en staat dus – euh – niet op die plaat”. Humor!

Diende de zacht kabbelende opener She’s A One Trick Dancer nog in hoofdzaak om het forse geroezemoes in de zaak te overstemmen dan vond de band zijn draai vanaf het tweede nummer. Om helemaal te schitteren met Beachmaster, verreweg het beste dat het viertal tot dusver produceerde. Een verrassend veelzijdig postrock labyrinth waarin het aangenaam verdwalen is. En zeggen dat de band nog even overwoog om uitgerekend dat nummer te laten vallen voor de release.

De afwezigheid van een p.a. deed het groepsgeluid geen goed in Café Woest. Kurt Herman kan bezwaarlijk een wild meppende viking achter de drumvellen genoemd worden maar de percussie kwam woensdagavond vaak zo hard in dat het gitaarwerk overstemd werd. Lastig als je het moet hebben van een geluid dat perfect in balans is.

Na een wat ingehouden versie van Postrock Powernap, de titel klonk woensdag krachtiger dan de uitvoering, kon het publiek de band bewegen tot een encore die helemaal goed zat en iedereen tevreden naar huis stuurde. Het aftellen naar het feestje op 16 maart kan beginnen. Support die avond is geluidskunstenaar Stormwind.

VI.BE

Bandcamp

Foto’s: (c) Wouter De Sutter

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More