Home Belgisch MINDFIX – The Vibe (Chesko Music).

MINDFIX – The Vibe (Chesko Music).

by Yves Van der Straete

Mindfix is een nieuwe groep uit Oostende met drie leden: Stefaan Decoo, Melissa Vandewalle en Geert Vandekerkhof. Deze laatste kennen we al een paar decennia onder zijn alter ego Chesko: dj, de bezieler van Der Klinke, muzikant bij The Bollock Brothers, solo als Story Off en Hidden In Treetops en talrijke diverse samenwerkingen.

De sympathieke muzikale duizendpoot werkt hier samen met de zangeres van Der Klinke: Melissa, één van de notoire soulzangeressen van ons land. Haar wondermooie stem komt volledig tot zijn recht tussen de soundscapes van keyboardvirtuoos Chesko.

Stefaan Decoo en Chesko leerden elkaar kennen in het hospitaal toen ze daar een kamer deelden en Chesko zijn muziekmicrobe daar doorgaf.

Het resultaat mag er wezen, The Vibe is een heel mooi nummer die ons aan de betere momenten van Morcheeba doet denken.

U weet wel triphop, de Bristol-sound waar Massive Attack en Portishead ons jaren geleden mee konden vervoeren. Ook in ons land hadden we goede groepen in dit genre. Herinner je je maar Lowpass met Mario Vaerewijck (nu bij Suicide Commando), Marlon Waghemans (Jason Rawhead) en de schitterende zangeres Juliet Caron. Lowpass stond ooit in de Vooruit met een schitterend concert in het voorprogramma van Tricky. Juliet Caron stierf een paar jaar geleden,  maar ze gaf wel ooit privé-zangles aan Melissa. Het verschil met andere groepen is de mooie elektroklank van Mindfix en vooral die dijk van een stem waarover diva Vandewalle beschikt.

Er komt een volledig album aan die reeds is opgenomen, maar die nummer per nummer zal losgelaten worden. Mindfix uw vibe maar eens goed, laat de rest maar komen!

Je kan deze song terugvinden op Spotify en I-Tunes.

Facebook

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More