Home Grensverleggers Uitheems Geduister #2

Uitheems Geduister #2

by Nel Mertens

Doe de lichten uit en switch je hersencellen naar ‘duister’, want hier komt jullie wekelijkse update uit de buitenlandse dark scene. Enkele nieuwe releases, optredens in het vooruitzicht of momentjes om jezelf volledig te hullen in het geduister van deze week…

AEON SABLE

Ongeduldig kijken we al even uit naar het nieuwe album Aether van Aeon Sable dat uitkomt op 2 november via Solar Lodge. Het is dan ook fijn dat ze ons nu al warm laten lopen met een nieuwe videosingle Follow The Light. Een (h)eerlijk klinkend nummer met een fijne boodschap: volg het licht van je dromen. ‘I can remember all the dreams that we had and I can still hear you whispering in my head: “We will never grow old”. Do you still listen to your dreams? They will come back to you.’

KAELAN MIKLA

Begin augustus schonken ze ons het album Mánadans, maar tegen 9 oktober heeft Kaelan Mikla alweer een nieuw album voor ons klaar: Nótt eftir nótt (Artoffact Records). Het vrijgeven van de eerste single Hvernig Kemst Ég Upp? zou een mooi beeld weergeven van het kader waarbinnen hun nieuwe album past. Het zou hun meest zelfverzekerde en meest dodelijke album zijn. Hvernig Kemst Ég Upp? is in elk geval briljante postpunk die donkerder klinkt dan op hun vorige album, voorzien is van sterk gelaagde, frigide synthlijnen en uitdagende, begeesterde vocals. Wij kijken alvast uit naar 9 oktober!

www.kaelanmikla.bandcamp.com

HELL BOULEVARD

Klassieke gothicdeuntjes in een goed gebalanceerde mix met orkestrale accenten en bijtende gitaarsolo’s, zachte pianotoetsen gehard door strakke drums en een subtiele muur van synths die de diepe, ‘smokey’ stem van Matteo Vdiva omhelst: Hell Boulevard, recht uit de Zwitserse hel, bracht hun nieuw album In Black We Trust (NoCut Entertainment) uit.

Met hun nieuwe bassist Raul Sanchez (ex-Eyes Shut Tight) trekken ze in november en december samen met Mono Inc. op tournee. Jammer genoeg niet in België, dus waarde Belgische concertorganisatoren: we rekenen er op dat één van jullie ze in 2019 ergens op een Belgisch podium programmeert!

http://www.hellboulevard.com/

FLORIAN GREY

We kennen de als baritonzanger opgeleidde gothrocker o.a. van zijn eerste band Eves End, hij tourde met verschillende bands en werkte ook samen met o.a. Tarja Turunen, Doro Pesch, Lacrimas Profundere, Hell Boulevard, Darkh en Lord Of The Lost.
Hij brengt steevast symfonische darkrock, waarin hij niet schuwt om elektronische elementen te brengen. In 2018 Bracht Florian Grey samen met zijn band zijn tweede album Ritus uit, waarvan het vierde nummer Blood In A Shell nu opnieuw op single uit komt onder het label Echozone: het originele nummer, de Seadrake-remix en een instrumentale versie.

http://www.florian-grey.com/

https://www.facebook.com/FloGrey2

DEAD CAN DANCE

In afwachting van de komst van hun negende album Dionysus, een plaat met invloeden uit de Griekse mythologie die verschijnt op 2 november, krijgen we van Dead Can Dance alvast een eerste single te horen: The Mountain.
En daar geven we je graag wat uitleg bij. Dionysus kennen we allemaal als de Griekse god van wijn, muziek en poëzie. De cd is geïnspireerd op de oogstfeesten die aan deze god gelinkt zijn en vertelt een verhaal. In hoofdstuk 1 hoor je over het leven en werk van Dyonisus en hoofdstuk 2 zal over de cultus rond Dyonisus gaan.
The Mountain is het eerste stuk uit hoofdstuk 2 en verwijst naar de berg waar Dyonisus geboren werd en opgroeide. Een muzikaal pareltje, waarin heel wat cultureels, traditioneels en werelds zit!

Het duo gaat ook terug op tournee. Op 7 en 8 mei 2019 kan je ze in het Koninklijk Circus te Brussel aan het werk zien met hun A Celebration – Life and Works 1980-2019tour.

Beluister The Mountain alvast via deze link: https://www.musicglue.com/deadcandance

https://www.deadcandance.com/

SHE PLEASURES HERSELF

Recht van onder de Portugese zon komt Disposable, de nieuwe single van She Pleasures Herself, van hun nieuwe album XXX dat in november uit komt. Dit nummer kenmerkt opnieuw de luxueuze darkwavesound die we gewend zijn, alsook de sm-getinte beelden verwerkt in de bijhorende videoclip.
Voor wie geen kilometer te veel is: ze spelen op vrijdag 12/10 op het Autumn Moon-festival in Hamelen (DE).
Wie het dichterbij zoekt, kan op 20/10 terecht op Wavefest IV (Baroeg, Rotterdam NL).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More